Wafle z kremem z mleka skondensowanego

wafle z kremem z mleka skondensowanego
wafle z kremem z mleka skondensowanego
5
(5)

Wafle z kremem z mleka skondensowanego

Przekładane, pyszne wafle to smakołyk łatwy do przygotowania w domu.

W tym przepisie pokażę Ci, jak przygotować bardzo smaczny i szybki krem ze słodzonym, skondensowanym mlekiem.

Polecam także wersję wafli z kremem cytrynowym 🙂

Składniki:

  • 1 paczka kwadratowych wafli (150 g)
  • 150 g masła
  • 20 g cukru waniliowego
  • 300 g słodzonego, skondensowanego mleka
  • 200 g pełnotłustego mleka w proszku

Przygotowanie:

Masło, mleko skondensowane i cukier waniliowy umieszczam w rondlu i mieszając podgrzewam na średnim ogniu, aż cukier się całkowicie rozpuści.

Zdejmuję rondel z ognia i wsypuję połowę mleka w proszku.

Intensywnie mieszam, do uzyskania gładkiej masy, dodaję pozostałe mleko i znowu mieszam.

Tak przygotowanym kremem od razu przekładam wafle, przyciskając mocno każdą warstwę..

Po złożeniu wafle zawijam w folię i zostawiam w chłodnym miejscu na kilka godzin.

Dopiero po kilku godzinach kroję na kawałki.

 

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 5 / 5. Liczba ocen: 5

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.