Wafelki cappucino

Wafelki cappucino
0
(0)

Wafelki cappucino

Takie słodkości przygotujecie w 15 minut, tylko trzeba pamiętać o wyjęciu wcześniej masła z lodówki. Wafelki cappucino są wyjątkowo delikatne w smaku i zachowują przyjemną kruchość także następnego dnia. Plusem może być też fakt, że masy nie trzeba gotować.

Przy okazji przypominam także te pyszności: dwukolorowe wafle, wafle z masą marcepanowo-kakaową, wafle przekładane czekoladą i pomarańczami.

Składniki:

  • 1 paczka okrągłych wafli tortowych
  • 200 g. bardzo miękkiego masła
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 szklanka gładkiego mleka w proszku
  • 1 łyżka kawy rozpuszczanej

Przygotowanie:

Masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą, białą masę, dodaję stopniowo mleko w proszku, a gdy się wszystko połączy – kawę (najlepiej roztartą w moździerzu).

Masą przekładam po kolei wafle i pozostawiam w chłodnym miejscu do zastygnięcia na 2-3 godziny.

Przepis autorski

Jeśli lubisz słodkości jak te wafelki cappucino, to sprawdź inne moje przepisy na wafle przekładane

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Popularne:
przewiń do góry