Wafelki cappucino
Takie słodkości przygotujecie w 15 minut, tylko trzeba pamiętać o wyjęciu wcześniej masła z lodówki. Wafelki cappucino są wyjątkowo delikatne w smaku i zachowują przyjemną kruchość także następnego dnia. Plusem może być też fakt, że masy nie trzeba gotować.
Przy okazji przypominam także te pyszności: dwukolorowe wafle, wafle z masą marcepanowo-kakaową, wafle przekładane czekoladą i pomarańczami.
Składniki:
- 1 paczka okrągłych wafli tortowych
- 200 g. bardzo miękkiego masła
- 4 łyżki cukru pudru
- 1 szklanka gładkiego mleka w proszku
- 1 łyżka kawy rozpuszczanej
Przygotowanie:
Masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą, białą masę, dodaję stopniowo mleko w proszku, a gdy się wszystko połączy – kawę (najlepiej roztartą w moździerzu).
Masą przekładam po kolei wafle i pozostawiam w chłodnym miejscu do zastygnięcia na 2-3 godziny.
Przepis autorski
Jeśli lubisz słodkości jak te wafelki cappucino, to sprawdź inne moje przepisy na wafle przekładane