Ucierane ciasto jagodowe

Ucierane ciasto jagodowe
0
(0)

Ucierane ciasto jagodowe

Gruba warstwa jagód, samo ciasto bardzo delikatne, jogurtowe, a na dodatek posypane jagodowym w smaku cukrem pudrem, przepis tutaj. Nie będę Was przekonywać, że jest pyszne, bo przecież to widać na pierwszy rzut oka 🙂

Składniki (na blaszkę 15 na 20 cm):

  • 3 jajka
  • 1/2 kostki miękkiego masła
  • 3/4 szklanki jogurtu greckiego
  • 3 łyżki likieru waniliowego (lub 2 łyżki cukru waniliowego)
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szklanka jagód

Przygotowanie:

Jajka ucieram z cukrem pudrem i waniliowym, dodaję miękkie masło, jogurt, proszek do pieczenia i likier waniliowy.

Miksuję bardzo dokładnie, po czym stopniowo dodaję mąkę.

Gdy wszystkie składniki są dokładnie połączone, a ciasto puszyste, wylewam 3/4 ciasta na natłuszczoną masłem i oprószoną bułką tartą foremkę, wykładam jagody i wlewam pozostałe ciasto.

Wstawiam blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C., piekę 60 minut.

Pozostawiam do całkowitego ostygnięcia, posypuję jagodowym cukrem pudrem.

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.