Torcik migdałowo-kakaowy

Torcik migdałowo-kakaowy
0
(0)

Torcik migdałowo-kakaowy

Przedstawiam Wam torcik migdałowo-kakaowy wg własnego przepisu Ten deser nie jest dobry. On jest niesamowity! Wspanialszy tym bardziej, że niesamowicie prosty i szybki w przygotowaniu. Cudowny, aksamitny, rozpływający się w ustach. Poezja smaku – zróbcie, a przekonacie się sami 🙂

Składniki:

  • 1 duże opakowanie herbatników kakaowych (300 g)
  • 500 g. serka mascarpone
  • 6 łyżek likieru amaretto
  • 3 łyżki cukru pudru

Przygotowanie:

Serek mascarpone dokładnie mieszam z cukrem pudrem i likierem – na gładką, jednolitą masę.

Foremkę (u mnie 18×23 cm) wykładam folią spożywczą, na dnie układam warstwę herbatników, po czym na nią wykładam 1/3 masy.

Czynność powtarzam – ostatnia warstwa ma być z herbatników.

Przykrywam ciasto szczelnie folią i wkładam na minimum 2 godziny do lodówki.

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Popularne:
przewiń do góry