Szybkie racuchy jogurtowe

Racuchy jogurtowe
0
(0)

Szybkie racuchy jogurtowe

Sobotni poranek jest cudowną porą- też tak sądzicie ? Jakimś dziwnym trafem zdarza mi się dość często obudzić w sobotę kiedy pierwsze promienie słońca ledwie wychylają się zza dachów -ha-spróbujcie namówić mnie do tego w tygodniu 😉 i celebruję wtedy leniwie picie kawy, myśli błądzą sobie bez ograniczeń… A później jest TEN czas. Czas wspólnego śniadania, które wtedy smakuje niebiańsko 😉
Zapraszam na jogurtowe, drożdżowe szybkie racuszki. Wywołują uśmiech, więc jak tu ich nie robić ?

Składniki (na 10-12 sztuk):

  • 3 czubate łyżki mąki pszennej
  • 15 g. świeżych drożdży
  • 300 g. jogurtu greckiego
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • masło klarowane do smażenia

Przygotowanie:

W miseczce mieszam dokładanie drożdże z cukrem i jogurtem, dodaję jajko i mieszając dosypuję mąkę.

Mieszam aż wszystkie składniki się połączą i ciasto będzie gładkie i lśniące.

Odstawiam je na kilka minut.

Smażę okrągłe racuszki na niewielkiej ilości masła, odsączam nadmiar tłuszczu na papierze, po czym podaję np. z owocami w miodzie.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.