Serowe rurki z marmoladą

Serowe rurki z marmoladą
0
(0)

Serowe rurki z marmoladą

Pyszne, rozwarstwiające się ciasto a w środku ulubiony dżem. Ciastka są bardzo chrupiące. Wspaniały dodatek do kawy 🙂

Składniki (na ok. 40 ciastek):

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka gładkiego twarogu ( na sernik)
  • 3 łyżki cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 3/4 kostki zimnego masła
  • 150 g. marmolady
  • cukier kryształ do panierowania ciastek

Przygotowanie:

W misce siekam masło z mąką , cukrem waniliowym i solą, dodaję ser i wyrabiam szybko gładkie, elastyczne ciasto.

Schładzam je ok. godziny w lodówce.

Rozwałkowuję ciasto na placki o średnicy ok. 20 cm, dzielę na 8 trójkątów.

Każdy trójkąt smaruję cienką warstwą marmolady. Zwijam od szerszego końca jak na zdjęciu.

Cukier kryształ wysypuję na płaski talerz i każdą rurkę w nim obtaczam, lekko wciskając.

Układam na blasze wyłożonej papierem.

Piekę w temperaturze 180 stopni C. ok.15 minut ( termoobieg).

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Popularne:
przewiń do góry