Serniczki z nutellą

Serniczki z nutellą
0
(0)

Serniczki z nutellą

To kolejne wydanie serniczków, tym razem w wersji która prawdopodobnie spodoba się wszystkim łasuchom, bo z pyszną nutellą.

Przypominam Wam przy okazji o delikatnych serniczkach z miodem i o bardzo puszystych serniczkach waniliowych 🙂

Składniki (na 8-10 sztuk):

  • 150 g. gładkiego serka twarogowego
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżki nutelli
  • 1 łyżka budyniu czekoladowego bez cukru (suchego)
  • 2 pełne łyżki maki pszennej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ok. 1 łyżeczka cukru pudru (do smaku)
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Mieszam serek z jakiem i nutellą, dodaję mąkę, budyń i proszek do pieczenia, dosładzam ciasto cukrem. Powinno być gęste i ciągnące.

Na średnio rozgrzaną patelnię wykładam placki za pomocą dwóch łyżek, smażę (przewracając je 2-krotnie) z obu stron na rumiano. Uwaga – nie można ich smażyć na dużym ogniu, bo się przypalają.

Po usmażeniu odsączam na papierowym ręczniku.

Podaję z cukrem pudrem, nutellą, startą lub rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą itd.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.