Racuchy jogurtowo-dyniowe z mąki orkiszowej

Racuchy jogurtowo-dyniowe z mąki orkiszowej
0
(0)

Racuchy jogurtowo-dyniowe z mąki orkiszowej

Słodkie, delikatne, o pięknym kolorze racuszki to świetny podwieczorek. Można je podać z przeróżnymi dodatkami; cukier puder, ulubione powidła czy bita śmietana będą z nimi smakowały cudownie 😉
Łatwe do zrobienia i szybkie.

Zapraszam na popołudniową przekąskę 🙂

Składniki:

  • 2 pełne łyżki musu z pieczonej dyni
  • 1 jajko
  • 2 pełne łyżki gęstego jogurtu greckiego
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 3 łyżka mąki orkiszowej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej do smażenia

Dodatkowo:

Przygotowanie:

W miseczce mieszam mus z dyni z jajkiem i jogurtem, dodaję oba cukry, proszek do pieczenia i mąkę orkiszową, mieszam dokładnie.

Na rozgrzanej patelni rozgrzewam łyżkę oleju i łyżką wykładam racuchy, smażę je na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony, po czym przekładam na ręcznik papierowy do odsączenia.

Podaję ciepłe z cukrem pudrem lub z dowolnymi powidłami (u mnie powidła z dyni z wanilią).

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.