Placuszki serniczki z miodem

Placuszki serniczki z miodem
0
(0)

Placuszki serniczki z miodem

Bardzo delikatne w smaku, ze słodyczą wspaniałego miodu rzepakowego.

A placuszki przygotowałam w 10 minut – czyli na śniadanie będą pierwszorzędne.

Składniki (na 2 osoby):

  • 2 czubate łyżki gładkiego twarogu z wiaderka
  • 2 pełne łyżki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka miodu rzepakowego
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Mieszam dokładnie jajko z twarogiem (łyżką, nie mikserem, bo masa będzie zbyt rzadka), dodaję mąkę i miód.

Powinno powstać gęste ciasto. Wykładam je łyżką na rozgrzany olej, smażę placuszki z obu stron na rumiano.

Odkładam na chwilę do odsączenia na talerz wyłożony papierem, podaję z cukrem pudrem lub płynnym miodem.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.