Placki z sera z wiaderka

Placki z sera z wiaderka
5
(1)

Placki z sera z wiaderka

Zapraszam na najlepsze placki z sera z wiaderka. Przygotowałam je z reszty sera, który został mi po przygotowywaniu ciasta. Są bardzo ciekawe w smaku, bardzo serowe, świetne gdy zechce się czegoś słodkiego.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1,5 szklanki sera twarogowego z wiaderka (bez cukru)
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru pudru
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie:

Wszystkie składniki przekładam do miski i mieszam dokładnie łyżką – ciasto ma być gęste i dość twarde (tak jak na zdjęciu – widać po łyżce).

Rozgrzewam olej na patelni (średni ogień) i za pomocą dwóch łyżek wykładam placki.

Lekko je spłaszczam i smażę po kilka minut z obu stron. Po usmażeniu przekładam ja na chwilę na papier do odsączenia nadmiaru tłuszczu.

Przed podaniem posypuję placki cukrem pudrem.

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 5 / 5. Liczba ocen: 1

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Popularne:
przewiń do góry