Placki z jabłkami na jogurcie greckim

Placki z jabłkami na jogurcie greckim 2
0
(0)

Placki z jabłkami na jogurcie greckim (z proszkiem do pieczenia)

Lubimy różne placki, a ja lubię je robić. Są szybkim i łatwym sposobem na coś pysznego. Placki z jabłkami należą na naszych ulubionych, i wymyślam na nie różne przepisy. Dzisiejsze, z dodatkiem jogurtu greckiego i mleka w proszku, są bardzo, bardzo dobre.

Składniki (12-14 placków):

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka jogurtu greckiego
  • 0,5 szklanki mleka
  • 2 małe jajka
  • 2 pełne łyżki gładkiego mleka w proszku

oraz:

  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 3-4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3-4 niewielkie jabłka
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Ze wszystkich składników, oprócz jabłek, mieszam w misce bardzo gęste ciasto (powinno dać się wyrobić łyżką).

Jabłka obieram, kroję na ćwiartki, a potem na bardzo cienkie plasterki. Dodaję do ciasta i mieszam.

Wykładam po łyżce ciasta na rozgrzany olej (na patelni w trakcie smażenia powinna być ciągle cienka warstwa oleju).

Smażę na ładny, złoty kolor z obu stron (łącznie ok. 4 minut).

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Popularne:
przewiń do góry