0
(0)
Owocowe koreczki
Koreczki niczym sałatka, tylko podana od razu w malutkich porcyjkach, idealnych na jeden kęs. Delikatność owoców złamałam chrupkim ogórkiem, a słodycz sokiem z cytryny – wszystko niczym idealnie zgrany kwartet tworzy pyszne danie 🙂
Składniki:
- 2 banany
- 10-15 truskawek
- 1 długi ogórek
- sok z połowy cytryny
- kilkanaście małych listków świeżej mięty
- wykałaczki
Przygotowanie:
Ogórki obieram, kroję wzdłuż na pół i na ćwiartki, wycinam gniazda nasienne.
Truskawki dzielę na pół, podobnie obrane banany. Banany moczę w soku z cytryny, by nie ściemniały.
Z owoców kroję kwadraciki, układam w stosiki zaczynając od truskawek, kończąc na bananie i wpiętym w całość listkiem mięty.
Przepis autorski