Obwarzanki z ciasta francuskiego z polewą śmietanową

Obwarzanki z ciasta francuskiego z polewą śmietanową
0
(0)

Obwarzanki z ciasta francuskiego z polewą śmietanową

Łatwy, szybki pomysł na cudowne słodkości 🙂 Wystarczy opakowanie gotowego ciasta francuskiego i sprytne palce – bo czeka Was splatanie warkoczyków 😉 Ale zabawa jest warta trudu, bo efekt jest rewelacyjny. A może wolicie jabłkowe koperty?

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 3 łyżki gęstej śmietany 18%
  • 3 pełne łyżki cukru pudru

Przygotowanie:

Z ciasta wycinam paski szerokości ok. 0,5 cm, długości ok. 12 cm.

Z trzech pasków splatam warkocz, dokładnie sklejam oba końce, odkładam na blachę wyłożoną papierem.

Tak przygotowane obwarzanki wstawiam do piekarnika nagrzanego do 230 stopni C. na ok. 15-20 minut.

W międzyczasie mieszam dokładnie śmietanę z cukrem pudrem i na kilka minut przed końcem pieczenia miękkim pędzelkiem smaruję obwarzanki.

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Popularne:
przewiń do góry