Naleśniki snickersy

Naleśniki snickersy
0
(0)

Naleśniki snickersy

Jestem pewna, że się zakochacie – jeśli spróbujecie 😉 To jedno z tych połączeń smakowych, które są po prostu genialne i nic w nich nie trzeba już poprawiać. Same naleśniki są cudownie delikatne i mięciutkie, a nadzienie? To już poezja: aksamitne masło orzechowe, śmietankowy słodki krem z serka mascarpone i chrupiące kawałki orzeszków. Głodni ? Serdecznie polecam na obiad!

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 szklanka maślanki naturalnej
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki wody mineralnej (gazowanej)
  • 1/5 szklanki oleju

Dodatki:

  • masło orzechowe
  • solone prażone orzeszki ziemne
  • 100 g. serka mascarpone
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • cukier puder do oprószenia

Przygotowanie:

W misce porządnie ubijam trzepaczką maślankę, cukier waniliowy i jajka, a gdy masa jest puszysta, stopniowo wsypuję mąkę.

Ubijam dalej, wlewam wodę i olej.

Odstawiam ciasto na 5 minut, po czym smażę naleśniki. Uwaga – szybko się rumienią, trzeba ich pilnować. Przewracam, podważając brzegi łopatką- potem już łatwo obrócić naleśnika.

Serek mascarpone ucieram z cukrem pudrem na krem.

Usmażone naleśniki smaruję masłem orzechowym, a następnie kremem z serka.

Posypuję posiekanymi orzeszkami, składam w trójkąt.

Przed podaniem oprószam pudrem i posypuję orzeszkami.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.