Nadziewane truskawki

Nadziewane truskawki
0
(0)

Nadziewane truskawki

Napiszę tylko tyle: deser banalnie prosty, a niewypowiedzanie pyszny 🙂
Można pokusić się jeszcze o pomoczenie truskawek w rozpuszczonej czekoladzie.

Składniki:

  • 10-15 dużych truskawek z szypułkami
  • 2 pełne łyżki serka mascarpone
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 laska wanilii

Przygotowanie:

Myję i delikatnie osuszam truskawki, przekrajam je wzdłuż na pół (razem z szypułkami).

Łyżeczką do melona wykrajam ostrożnie okrągłe otwory w obu połówkach każdej truskawki.

Serek dokładnie mieszam z cukrem pudrem i ziarenkami wanilii (laskę wanilii przecinam wzdłuż na pół, nożem wyskrobuję ziarenka).

Powstałym kremem nadziewam każdą truskawkę, składam obie połówki.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.