0
(0)
Nadziewane truskawki
Napiszę tylko tyle: deser banalnie prosty, a niewypowiedzanie pyszny 🙂
Można pokusić się jeszcze o pomoczenie truskawek w rozpuszczonej czekoladzie.
Składniki:
- 10-15 dużych truskawek z szypułkami
- 2 pełne łyżki serka mascarpone
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 laska wanilii
Przygotowanie:
Myję i delikatnie osuszam truskawki, przekrajam je wzdłuż na pół (razem z szypułkami).
Łyżeczką do melona wykrajam ostrożnie okrągłe otwory w obu połówkach każdej truskawki.
Serek dokładnie mieszam z cukrem pudrem i ziarenkami wanilii (laskę wanilii przecinam wzdłuż na pół, nożem wyskrobuję ziarenka).
Powstałym kremem nadziewam każdą truskawkę, składam obie połówki.
Przepis autorski