0
(0)
Muffiny z kawą inką i białą czekoladą
Polecam Ci szybki i łatwy przepis na muffiny z kawą inką i białą czekoladą. Są bardzo proste do przygotowania, zajmą Ci pół godziny.
Składniki:
Mokre produkty:
- 70 g oleju roślinnego
- 120 g jogurtu naturalnego
- 3 jajka
Suche produkty:
- 200 g mąki pszennej T 500
- 10 g kawy inka
- 20 g cukru waniliowego
- 20 g proszku do pieczenia
- 80 g cukru trzcinowego
Dodatkowo:
- 100 g białej czekolady w kropelkach (możesz też drobno posiekać tę z tabliczki) plus trochę do posypania
Przygotowanie:
W dużej misce umieszczam mokre produkty, mieszam je rózgą.
Do drugiej miski wsypuję produkty sypkie, również je mieszam.
Wymieszane, sypkie produkty przesypuję do mokrych, i mieszam rózgą do połączenia.
Dodaję 100 g białej czekolady, mieszam.
Ciastem wypełniam papilotki do 3/4 wysokości. Każdą porcję posypuję kilkoma kropelkami czekolady
Piekę przez 20 minut (lub do suchego patyczka) w 180 stopniach C (góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom piekarnika).