Muffiny z kawą inką i białą czekoladą

Muffiny z kawą inką i białą czekoladą
0
(0)

Muffiny z kawą inką i białą czekoladą

Polecam Ci szybki i łatwy przepis na muffiny z kawą inką i białą czekoladą. Są bardzo proste do przygotowania, zajmą Ci pół godziny.

Składniki:

Mokre produkty:

  • 70 g oleju roślinnego
  • 120 g jogurtu naturalnego
  • 3 jajka

Suche produkty:

  • 200 g mąki pszennej T 500
  • 10 g kawy inka
  • 20 g cukru waniliowego
  • 20 g proszku do pieczenia
  • 80 g cukru trzcinowego

Dodatkowo:

  • 100 g białej czekolady w kropelkach (możesz też drobno posiekać tę z tabliczki) plus trochę do posypania

Przygotowanie:

W dużej misce umieszczam mokre produkty, mieszam je rózgą.

Do drugiej miski wsypuję produkty sypkie, również je mieszam.

Wymieszane, sypkie produkty przesypuję do mokrych, i mieszam rózgą do połączenia.

Dodaję 100 g białej czekolady, mieszam.

Ciastem wypełniam papilotki do 3/4 wysokości. Każdą porcję posypuję kilkoma kropelkami czekolady

Piekę przez 20 minut (lub do suchego patyczka) w 180 stopniach C (góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom piekarnika).

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.