Muffinki z białą czekoladą

Muffinki z białą czekoladą
0
(0)

Muffinki z białą czekoladą

Pyszne muffinki mogą być gotowe w pół godziny, wystarczy tylko pomieszać składniki, nałożyć ciasto do foremek i wstawić do nagrzanego piekarnika. Nadziane białą czekoladą, przykryte smakowitą, słodką czapeczką na pewno przypadną większości do gustu 🙂

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 3 łyżki cukru
  • 0,5 łyżeczki kakao
  • tabliczka białej czekolady

Dodatkowo:

  • 5 łyżek gęstej śmietany
  • 2-3 krople olejku waniliowego
  • 2 łyżki cukru pudru

Przygotowanie:

Do jednej miski wsypuję suche składniki i mieszam je, do drugiej mokre i szybko łączę je trzepaczką.

Mieszam szybko zawartość obu misek.

Do silikonowych foremek wlewam ciasto do wysokości 3/4, na środku każdej układam po kilka kawałków połamanej czekolady.

Piekę w temperaturze 200 stopni C. przez ok. 20 minut. Śmietanę dokładnie mieszam z cukrem pudrem i waniliowym.

Na kilka minut przed końcem pieczenia smaruję każdą muffinkę śmietaną z cukrem.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.