Muffinki migdałowe bezglutenowe

Muffinki migdałowe bezglutenowe
0
(0)

Muffinki migdałowe bezglutenowe

Dziś Dzień Dziecka – dzieciom na pewno sprawią przyjemność pyszne, mieciutkie muffinki z owocami 🙂 Zrobisz je bardzo szybko!

Składniki (12 babeczek):

  • 2 jajka
  • 150 g cukru pudru
  • 50 g oleju
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • skórka starta z cytryny
  • 300 g mąki migdałowej
  • 80 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
  • 10 g proszku do pieczenia
  • miękkie owoce typu: maliny, truskawki, jagody
  • cukier puder do posypania przed podaniem

Przygotowanie:

Jajka mieszam rózgą z cukrem pudrem, olejem i jogurtem.

Do mokrych składników dodaję suche, mieszam do połączenia.

Wykładam po łyżce masy do papilotki, na górze każdej muffinki układam owoce.

Piekę przez 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (góra-dół, środkowy poziom, bez termoobiegu).

Przed podaniem muffinki oprószam cukrem pudrem.

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

przewiń do góry