Muffinki jogurtowe z owocami

Muffinki jogurtowe z owocami
0
(0)

Muffinki jogurtowe z owocami

Są idealne teraz, kiedy mamy takie bogactwo pysznych owoców.

Maślano – jogurtowe, delikatne i wspaniałe babeczki, do których możesz wykorzystać maliny, porzeczki, truskawki czy borówki.

Składniki:

  • 80 g miękkiego masła
  • 90 g cukru pudru
  • 20 g cukru waniliowego
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 150 g mąki pszennej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 5 g proszku do pieczenia

Dodatkowo:

  • dowolne miękkie owoce

Przygotowanie:

Miękkie masło miksuję z cukrami na puszystą masę, po czym nie przerywając miksowania dodaję po jajku, czekając aż każde połączy się z resztą masy.

Dodaję jogurt, miksuję.

Masa w tym momencie może wyglądać na zwarzoną, ale to etap przejściowy.

Dodaję obie mąki z proszkiem do pieczenia, miksuję do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.

Wykładam po łyżce ciasta do papiloty, na górze układam owoce.

Piekę ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C (góra-dół, środkowy poziom, bez termoobiegu).

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

przewiń do góry