Mini serniczki z herbatnikami i czekoladą

Mini serniczki z herbatnikami i czekoladą
0
(0)

Mini serniczki z herbatnikami i czekoladą

Tylko warto być bardziej cierpliwym niż ja i pozwolić im wystygnąć… Wtedy i papilotki się łatwiej zdejmą, i palce nie będą poparzone..

Składniki (na 6 sztuk):

  • 1 jajko
  • 2 pełne łyżki gładkiego twarożku śmietankowego
  • 1 pełna łyżka gęstego jogurtu
  • 1 budyń waniliowy bez cukru
  • 2-3 łyżki cukru pudru – do smaku

Dodatkowo:

  • kilka pokruszonych herbatników
  • kawałki czekolady

Przygotowanie:

Jajko ucieram z cukrem pudrem, aż powstanie puszysta masa. Ucierając dodaję porcjami serek i jogurt, a gdy masa będzie jednolita i gładka, budyń waniliowy. Jeszcze chwilę ucieram na najwyższych obrotach.

Foremkę do muffinek wykładam papilotkami, nakładam po ok. 2 pełne łyżki masy – powinna się sięgać trochę powyżej 3/4 wysokości.

Dorzucam na wierzch pokruszone herbatniki i czekoladę.

Foremkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. na 40 minut, po czym wyłączam piekarnik i zostawiam serniczki jeszcze na 20 minut.

Przepis autorski.

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Popularne:
przewiń do góry