Mini anyżki

Mini anyżki
0
(0)

Mini anyżki

Polecam te malutkie, słodkie ciasteczka do kawy. Przygotowuje się je bardzo szybko.  Warto mieć je schowane w puszce na wypadek niespodziewanych gości 🙂

Składniki:

  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 żółtko
  • 40 g. masła
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 gwiazdka anyżu – dokładnie roztarta

Przygotowanie:

Siekam masło z mąką, dodaję pozostałe składniki, zagniatam ciasto i rozwałkowuję je na grubość 3-4 mm.

Dzielę ciasto na paski szerokości 2 cm, a potem na kwadraty.

Piekę w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C. przez ok. 10 minut, aż ciasteczka lekko się zrumienią.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.