0
(0)
Marcepanowe kuleczki z żurawiną
Takie marcepanowe kuleczki z żurawiną można przygotować w 15 minut i od razu są gotowe do jedzenia. Zachęcają wyglądem, a miłośnicy marcepana nie będą się mogli od nich oderwać.
Składniki:
- 200 g. masy marcepanowej
- kilka kropli wody różanej
- 6-8 biszkoptów
- 0,5 łyżeczki ciemnego kakao
- suszona żurawina
- wiórki kokosowe
Przygotowanie:
Masę marcepanową dzielę na pół, do jednej dodaję wodę różaną i pokruszone biszkopty, do drugiej kakao.
Zagniatam obie masy, by je połączyć z dodatkami.
Z każdej robię kulki wielkości małego orzecha włoskiego, w środek wciskając żurawinę.
Kulki z kakao obtaczam w wiórkach kokosowych.
Przepis autorski
Przepis na bardziej znaną wersję marcepanowych kulek znajdziecie tutaj