Makaroniki-sezamki

Makaroniki-sezamki
0
(0)

Makaroniki-sezamki

Ktoś kto lubi sezamki pokocha i te niezwykle delikatne ciasteczka, pełne maleńkich, chrupiących nasionek.

Składniki:

  • 2 białka
  • szczypta soli
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka białego sezamu
  • barwniki spożywcze

Przygotowanie:

Ubijam białka ze szczyptą soli, gdy piana jest sztywna stopniowo dodaję cukier i mąkę.

Dodaję uprażony wcześniej na suchej patelni sezam.

Powstałą masę ewentualnie dzielę na części i barwię na równe kolory.

Wykładam łyżeczką porcje na blachy wyłożone papierem (zostawiam spore odstępy) i pozwalam się ciasteczkom rozpłynąć.

Piekę w temperaturze 120-130 stopni ok. 20-25 minut.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.