Lekki ryżowy deser z ananasem i miodem

deser ryżowy z ananasem i miodem
0
(0)

Lekki ryżowy deser z ananasem i miodem

Wraz z nadchodzącą wiosną dobrze by było zrzucić co nieco tam i ówdzie 🙂
Mój ryżowy deser z ananasem i miodem w tym pomoże, bo jest leciuchny i delikatny, a zaspokoi chęć na coś słodkiego. Jeśli nie lubicie ananasów, spróbujcie go przygotować z brzoskwiniami, będzie równie pyszny 🙂
Dosłodziłam deser wiosennym, pysznym miodem rzepakowym z gospodarstwa pszczelarskiego Miody Suszka.

Składniki (na 2 porcje):

  • 1 puszka ananasów
  • 0,5 szklanki ugotowanego białego ryżu
  • 1 łyżeczka miodu rzepakowego
  • 0,5 laski wanilii (lub 1 łyżeczka cukru waniliowego)

Przygotowanie:

Wcześniej ugotowany i ostudzony ryż (odkładam kilka ziarenek do ozdoby) miksuję z połową ananasów, dodaję miód i ziarenka wanilii, mieszam by powstał jednolity krem.

Pozostałe ananasy kroję w kawałki.

W salaterkach lub miseczkach układam na przemian pokrojone ananasy z masą ryżową, na górze układam po kawałku ananasa i po kilka całych ziarenek ryżu, ozdabiam listkami świeżej mięty.

Deser podaję po schłodzeniu.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Popularne:
przewiń do góry