Łatwa krajanka kokosowa

Łatwa krajanka kokosowa
0
(0)

Łatwa krajanka kokosowa

Jeśli nie macie zbyt wiele czasu, ale macie za to ochotę na pyszne kokosowe ciasteczka, z całą pewnością ten przepis przypadnie Wam do gustu.

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 500 g. serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • ok. 0,5 szklanki wiórków kokosowych
  • kilka łyżek mleka

Przygotowanie:

Mąkę, cukier puder, waniliowy i serek mascarpone zagniatam w jednolite ciasto, po czym schładzam je ok. godziny w lodówce.

Rozwałkowuję ciasto na grubość ok. 4 mm w kwadrat, całość dokładnie smaruję mlekiem.

Na górę wysypuję wiórki, za pomocą wałka delikatnie wprasowuję je w ciasto.

Kroję na paski szerokości ok. 3 cm, a następnie na prostokąty długości ok. 5 cm.

Piekę w termoobiegu w temperaturze 185 stopni C. przez ok. 20 minut, aż będą złote.

Przed podaniem można je dodatkowo oprószyć pudrem.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.