Kwiatowe bezy

Kwiatowe bezy
0
(0)

Kwiatowe bezy

Kwiatowe bezy – smakołyk o zapachu róży i wyglądzie kojarzącym się z kolorowym kwiatem, czyli niezawodne bezy 🙂 A właściwie jeden z ich wariantów.

Takie małe niby-nic, a poprawia doskonale humor.

Składniki:

  • 3 schłodzone białka
  • szczypta soli
  • 2 szklanki przesianego cukru pudru
  • kilka kropli wody różanej
  • 2 kolorowe barwniki spożywcze

Przygotowanie:

Białka ubijam na sztywno z solą i wtedy stopniowo dodaję cukier, ubijając bez przerwy.

Dodaję wodę różaną, mieszam dokładnie, po czym dzielę masę na 2 części i do każdej dodaję po odrobinie barwnika.

Nakładam obie kolorowe masy do rękawa cukierniczego ( staram się nałożyć je po obu stronach rękawa) i wyciskam bezy.

Piekę przez ok. 90 minut w temperaturze 90 stopni C (termoobieg).

Przepis autorski

 

Zobacz też moje przepisy na inne bezy: smakowe lub tradycyjne

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.