Kruche ciastka waniliowe

Kruche ciastka waniliowe
0
(0)

Kruche ciastka waniliowe – jak kruszonka

Tak tak, smakują właśnie jak kruszonka, czyli idealnie 🙂
Mocno chrupiące, mocno słodkie. Niezawodne na smuteczki i równie dobre na uczczenie czegoś radosnego.

Składniki:

  • 2 żółtka
  • 1/2 kostki miękkiego masła
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 3/4 szklanki mąki pszennej

Przygotowanie:

Żółtka ucieram z masłem i cukrem pudrem na gładką masę, dodaję cukier puder i stopniowo dosypuję mąkę – mieszam łyżką aż składniki się połączą.

Z tak przygotowanego ciasta wyciskam szprycą na blachę wyłożoną papierem dowolne kształty.

Pozostawiam odstęp między ciastkami.

Wstawiam blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 10-12 minut, aż ciastka się zrumienią na brzegach.

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.