Kruche ciasteczka z bananową ricottą

Kruche ciasteczka z bananową ricottą
0
(0)

Kruche ciasteczka z bananową ricottą

Pyszne kruche ciasteczka z bananową ricottą w środku.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 200 g margaryny
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 czubate łyżki ciemnego cukru (u mnie dark muscovado)

oraz:

  • 2 żółtka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 6 łyżek serka ricotta
  • 2 duże łyżki budyniu toffi + 1 łyżka cukru pudru

Przygotowanie:

W misce siekam margarynę z mąką i cukrem.

Dodaję żółtka, zagniatam, chłodzę w lodówce ok. 30 minut.

Wałkuję na placek grubości ok. 3 mm, wykrawam równe kwadraty, nacinam je w rogach jak na zdjęciu.

Zwijam wiatraczki, dodatkowo nacinam boli ciastek.

Serek mieszkam z budyniem, ozdobną tylką wyciskam na środek ciastka .

Okrągłą foremką wykrawam kółka, lekko zawijam ich brzegi do środka, wyciskam ser.

Piekę ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Przepis autorski

Jeśli lubicie połączenie letnich owoców i serka ricotta to zajrzyjcie też na ten przepis 🙂

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.