Korzenny syrop z pomarańczy

Korzenny syrop z pomarańczy
0
(0)

Korzenny syrop z pomarańczy

Ten korzenny syrop z pomarańczy jest niezwykle pyszny i można go wykorzystać jako dodatek do wielu smakołyków. Będzie świetny do kawy, herbaty lub drinków, do deserów czy kremów, dobrze zaromatyzuje też ciasto.

Składniki:

  • 2 duże pomarańcze
  • 1 duża cytryna
  • 1 szklanka ksylitolu (lub cukru)
  • 5 goździków
  • 5 ziaren czarnego pieprzu
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 ziaren kardamonu

Przygotowanie:

Wyciskam sok z obu pomarańczy i cytryny, przelewam go do rondelka, dodaję ksylitol (cukier) i przyprawy.

Zagotowuję powoli, po czym zmniejszam ogień i pozwalam gotować się syropowi przez 20 minut.

Gorący syrop przez sitko przelewam do butelek, zakręcam. Przechowuję w ciemnym miejscu.

 

Korzenny syrop z pomarańczy 2

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.