Koperty z jabłkami

Koperty z jabłkami
koperty z jabłkami
0
(0)

Koperty z jabłkami

Potrzebny szybki smakołyk? Zapowiedział się ktoś z wizytą, a nie mieliście czasu na przygotowania? W takim razie te ciasteczka – koperty z jabłkami, podobnie jak ostatnie pyszne obwarzanki z polewą śmietankową, będą w sam raz: przygotujecie je w niecałą godzinę 🙂

Składniki:

  • 1 płat gotowego ciasta francuskiego
  • 1 szklanka prażonych jabłek
  • mleko do posmarowania ciasteczek

Przygotowanie:

Z ciasta wycinam kółka (u mnie średnica 8 cm), delikatnie zaznaczam na każdym linię w połowie, i jak na zdjęciu jedną połowę nacinam w kilku miejscach.

Na pełną, nie naciętą część kładę porcję jabłek, smaruję wodą brzeg ciasta i sklejam, ładnie rozkładając nacięcia.

Smaruję ciastka mlekiem, układam na blachę i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. przez ok. 15-18 minut.

Po upieczeniu oprószam cukrem pudrem.

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Popularne:
przewiń do góry