0
(0)
Jagodowy cukier puder
Tak przygotowany jagodowy cukier puder będzie cudownym dodatkiem do deserów i ciast; przy czym pomyślcie na ile sposobów, w jakich kolorach i z jakimi dodatkami można go przygotować !
A tutaj znajdziecie sposób na Cukier miętowy do herbaty i napojów.
Składniki:
- 1 szklanka cukru pudru
- 2-3 łyżeczki soku ze świeżych czarnych jagód
Przygotowanie:
Mieszam dokładnie cukier z sokiem – na pastę i wykładam cienką warstwą na talerzyki, by wysechł – jak lukier na ciasteczkach.
Pozostawiam na dzień, po czym zeskrobuję i przekładam na papier – musi być zupełnie suchy (u mnie półtora dnia).
Przekładam do miseczki, ucieram na pył, przechowuję w zamkniętym słoiku.
Używam do deserów.
https://siosmutkinaslodko.pl/wp-content/uploads/2021/04/jagodowy-cukier-puder-przygotowanie-1.jpg