Jagodowy cukier puder

Jagodowy cukier puder
0
(0)

Jagodowy cukier puder

Tak przygotowany cukier będzie cudownym dodatkiem do deserów i ciast; przy czym pomyślcie na ile sposobów, w jakich kolorach i z jakimi dodatkami można go przygotować !

A tutaj znajdziecie sposób na Cukier miętowy do herbaty i napojów.

Składniki:

  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2-3 łyżeczki soku ze świeżych czarnych jagód

Przygotowanie:

Mieszam dokładnie cukier z sokiem – na pastę i wykładam cienką warstwą na talerzyki, by wysechł – jak lukier na ciasteczkach.

Pozostawiam na dzień, po czym zeskrobuję i przekładam na papier – musi być zupełnie suchy (u mnie półtora dnia).

Przekładam do miseczki, ucieram na pył, przechowuję w zamkniętym słoiku.

Używam do deserów.

https://siosmutkinaslodko.pl/wp-content/uploads/2021/04/jagodowy-cukier-puder-przygotowanie-1.jpg

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Popularne:
przewiń do góry