Domowy blok czekoladowy

Domowy blok czekoladowy
0
(0)

Domowy blok czekoladowy

Domowy blok czekoladowy. Deser z dawnych lat 🙂 Taki prosty a taki pyszny…

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
  • 1 łyżka wody
  • 1 szklanka cukru
  • 2-2,5 szklanki mleka w proszku
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki mleka skondensowanego (do kawy)
  • herbatniki – 2-3 małe paczki

Przygotowanie:

Foremkę wykładam folią spożywczą.

W rondelku z grubym dnem rozpuszczam margarynę z wodą, dodaję cukier i kakao.

Podgrzewam na małym ogniu do zagotowania.

Zestawiam rondelek z ognia, dodaję mleko skondensowane i stopniowo wsypuję mleko w proszku, intensywnie mieszając by nie powstały grudki. Ma powstać gęsta masa.

Dorzucam herbatniki połamane na kawałki, wykładam masę do foremki i odstawiam do wystudzenia (najlepiej do lodówki).

Zimny blok kroję w kawałki.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.