Domowe wafle z mlecznym kremem

Domowe wafle z mlecznym kremem
4.8
(4)

Domowe wafle z mlecznym kremem

Te domowe wafle z mlecznym kremem są niezwykle proste do przygotowania, a krem do nich to zaledwie 3 składniki.

Składniki:

  • 1 opakowanie kwadratowych wafli (6 sztuk)

Krem:

  • 500 g skondensowanego, słodzonego mleka w puszce
  • 100 g masła
  • 300 g pełnotłustego mleka w proszku

Przygotowanie:

W rondelku umieszczam mleko skondensowane i masło, podgrzewam (nie zagotowując) do momentu, aż masło się rozpuści.

Zdejmuję rondelek z ognia i mieszając, stopniowo wsypuję mleko w proszku.

Masa powinna być gładka, gęsta i bez grudek.

Masą przekładam wafle, dociskam każdorazowo kolejny.

Gotowe wafle zawijam w folię aluminiową i odkładam na 2 godziny do schłodzenia, do lodówki.

Po pokrojeniu przechowuję w zamkniętym pojemniku.

Aha! Zajrzyj koniecznie na inne wersje smakowe moich wafli przekładanych np tutaj 🙂

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 4.8 / 5. Liczba ocen: 4

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.