Domowe krakersy z kminkiem

Domowe krakersy z kminkiem
0
(0)

Domowe krakersy z kminkiem

Kiedyś, w dzieciństwie bardzo lubiłam suchary, takie z kminkiem, pamiętacie ? Smak moich krakersów jest bardzo podobny, więc jeśli zjedliście zęby na tamtych pysznościach zapraszam do wypróbowania tego przepisu 😉 Kminek można dodać do środka, wtedy będzie jeszcze bliżej sucharów. W każdym razie to świetna przegryzka, którą można szybko i tanio zrobić we własnej kuchni.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 40 g. smalcu
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki soli
  • ok. 1/4 szklanki zimnej wody

Dodatkowo:

  • kminek do posypania
  • 2 łyżki mleka do posmarowania ciastek

Przygotowanie:

W misce zagniatam ciasto ze wszystkich składników, wyrabiam je kilka minut, aż będzie bardzo gładkie i elastyczne.

Rozwałkowuję ciasto na bardzo cienki placek, nakłuwam go widelcem i wykrajam okrągłe ciastka.

Przenoszę je na blachę wyłożoną papierem, smaruję mlekiem i posypuję kminkiem.

Piekę góra- dół przez 20 minut w temperaturze 180 stopni C, krakersy powinny się w tym czasie zezłocić.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Popularne:
przewiń do góry