Deser z kaszy jaglanej z truskawkami i czereśniami

Deser z kaszy jaglanej z truskawkami i czereśniami
0
(0)

Deser z kaszy jaglanej z truskawkami i czereśniami

Wspaniały, dietetyczny deser można przygotować ze zdrowych składników: z kaszy jaglanej, mleka kokosowego i owoców.

Składniki (na 2 porcje):

  • ok. 100 g. kaszy jaglanej
  • ziarenka z 1 laski wanilii
  • mała puszka mleka kokosowego (165 ml)
  • 10 słodkich truskawek
  • dojrzałe czereśnie
  • cukier puder (np. z ksylitolu, lub miód) do smaku
  • listki bazylii drobnolistnej (lub mięty)

Przygotowanie:

Kaszę płuczę na sicie pod zimną wodą, aż woda będzie przejrzysta.

Gotuję do miękkości, porządnie odcedzam, a potem miksuję na gładko razem z mlekiem kokosowym i cukrem pudrem do smaku.

Dodaję ziarenka z laski wanilii, mieszam dokładnie.

Połowę masy wykładam do pucharków, a do pozostałej części dodaję truskawki i ponownie miksuję na gładko.

Wykładam owocową masę na masę waniliową.

Pucharki przybieram pokrojonymi truskawkami i czereśniami, posypuję zielonymi listkami.

Przed podaniem schładzam przed godzinę w lodówce.

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Popularne:
przewiń do góry