Deser z czereśniami i galaretką

Deser z czereśniami i galaretką
0
(0)

Deser z czereśniami i galaretką

Mamy upragnione upały i od razu pojawia się nieposkromiona chęć na coś chłodnego, pysznego – może to być taki prosty deser, jak u mnie. Z galaretką, świeżymi owocami, słodkimi dodatkami. W sumie można dodać co kto lubi 🙂

Składniki:

  • 1 galaretka o smaku owoców leśnych
  • 0,5 szklanki niesłodzonego mleka skondensowanego
  • czereśnie
  • wiórki białej czekolady, użyłam ze sklepu Słodki Świat
  • czekoladowe rurki duo, użyłam ze sklepu Słodki Świat
  • płatki kwiatów pelargonii lub nasturcji

Przygotowanie:

Czereśnie pozbawiam pestek, oddzielam delikatnie kilka płatków z umytych wcześniej kwiatów.

Suchą galaretkę dzielę na pół (po ok. 2,5 łyżki), jedną część rozpuszczam w 1 szklance gorącej wody, drugą w połowie szklanki.

Obie odstawiam do ostudzenia.

Gdy są zimne, do części z mniejszą ilością wody wlewam mleko, mieszam do połączenia się obu płynów.

Napełniam warstwowo szklane naczynia, za każdym razem pozwalając warstwie zastygnąć – aż do wypełnienia naczynia.

Przepis autorski.

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.