Deser snikers
Ten deser daje takiego kopa, że można po nim przerzucić tonę węgla przez okienko w piwnicy 🙂 Nie, nie sprawdzałam, ale jestem tego pewna, bo jest tak energetyczny że nie może być inaczej. A przy tym jest banalnie prosty i na jego przygotowanie wpadłam w pięć sekund. Przy czym nie namawiam Was, żebyście codziennie serwowali sobie taką pyszność, ale na pewno przy wzmożonym wysiłku fizycznym spotka się z dużą aprobatą. Poza tym zima idzie… trzeba się trochę dopieścić 😉
Składniki (na 2 porcje):
- 200 g. serka mascarpone
- 4 łyżki masła orzechowego, polecam FA Sklep
- 1 łyżeczka miodu
- garść solonych orzeszków ziemnych
- posypka karmelowa
Przygotowanie:
Serek mascarpone mieszam z połową masła orzechowego- niezbyt dokładnie, tyle by się jako tako połączyły.
Pozostałe masło przekładam do miseczki i dodaję miód, podgrzewam lekko (np. w mikrofalówce), by dały się ładnie połączyć.
Do pucharków nakładam na przemian masę serową, orzeszki i masło z miodem, oprószam posypką.
![]() |
![]() |