Deser jagodowo-arbuzowy

Deser jagodowo-arbuzowy
0
(0)

Deser jagodowo-arbuzowy

Jeśli macie ochotę na lekki deser, bardzo polecam to zestawienie. Zimny, pełen soku arbuz połączyłam z jędrnymi jagodami oraz w mojej wersji z serkiem waniliowym – można zamiast niego użyć naturalnego jogurtu. Deser może być gotowy w kilka minut 🙂

Składniki (na 2 porcje):

  • ok. 1 szklanki czarnych jagód
  • kawałek mocno schłodzonego arbuza, możliwie z małą ilością pestek
  • 2 schłodzone małe serki waniliowe/lub 2 małe jogurty naturalne
  • kilka listków świeżej mięty

Przygotowanie:

Jagody myję i osuszam na sicie.

Arbuza pozbawiam pestek, kroję w cienkie plasterki i następnie w drobną kostkę (kawałek pozostawiam do ozdoby).

Na dno szklaneczki wsypuję garstkę jagód, przykrywam je serkiem/jogurtem, znowu wsypuję jagody a potem kostkę z arbuza.

Przykrywam owoce warstwą serka/jogurtu.

Ostatnią warstwę powinny stanowić jagody.

Z odłożonego kawałka arbuza wykrajam cienkie prostokątne plasterki i wtykam je z boku szklanki. jeszcze tylko kleks serka i kilka listków mięty.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.