Cynamonowe wianuszki

Cynamonowe wianuszki
0
(0)

Cynamonowe wianuszki

Słodkie, cynamonowe wianuszki – szybkie i bardzo smaczne ciasteczka. Można je przygotować w pół godziny.

Składniki (na ok. 16 sztuk):

  • 1 płat gotowego ciasta francuskiego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka zmielonego cynamonu
  • mleko do posmarowania

Przygotowanie:

Ciasto francuskie dzielę na kwadraty o boku 5-6 cm.

Każdy kwadrat nacinam w kilku miejscach na ukos.

Mieszam puder z cynamonem i posypuję lekko każdy kwadrat .

Zwijam prostopadle do nacięć, sklejam mocno oba końce.

Przekładam ostrożnie ciasteczka na blachę wyłożoną papierem, smaruję je mlekiem i posypuję dodatkowo cukrem z cynamonem.

Piekę 20 minut w temperaturze 220 stopni C.

Przepis autorski

Aha! – tutaj znajdziecie przepis na nieco inny wariant podobnie wyglądających francuskich ciasteczek 🙂

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.