Cukier miętowy

Cukier miętowy
0
(0)

Cukier miętowy

Pomysł jest banalnie prosty, ale zapewniam Was, że dobry 🙂 Taki cukier wykorzystać można na masę sposobów, zwłaszcza teraz, latem, gdy dużo pijemy i przygotowujemy różne napoje. Wystarczą 2-3 łyżeczki miętowego cukru, sok z cytryny, dzbanek z przegotowaną wodą- i doskonały napój gotowy. Poza tym oczywiście świetnie posłuży do herbaty. Używałam go także w tym przepisie na kruche ciasto z porzeczkami.

Przy okazji przypominam też Jagodowy cukier puder

Składniki (na pół szklanki):

  • 1/2 szklanki białego cukru
  • 30 listków świeżej mięty

Przygotowanie:

Partiami w moździerzu rozcieram cukier z listkami mięty, aż się połączą.

Wysypuję cukier na płaską tackę i pozostawiam na 2-3 godziny w przewiewnym miejscu, żeby się wysuszył.

Przesypuję do zamykanego słoiczka.

Używam jako dodatek do herbaty, do ciast i do przygotowywania lemoniady.

Pomysł autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Popularne:
przewiń do góry