Ciastka-żurawinki

Ciastka-żurawinki
0
(0)

Ciastka-żurawinki

Pyszne ciasteczka z serowego ciasta, ze słodką soczystą żurawiną 🙂 Szybka krajanka, łatwa w przygotowaniu.

Składniki:

  • 125 g. margaryny
  • 4 czubate łyżki mąki pszennej
  • 4 czubate łyżki mąki kukurydzianej
  • 4 czubate łyżki gładkiego, mielonego białego sera
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki suszonej żurawiny
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Przygotowanie:

Siekam w misce oba rodzaje mąki z cukrem i margaryną, dodaję proszek do pieczenia, cukier waniliowy, ser i żurawinę. Wyrabiam na gładkie ciasto.

Schładzam je w lodówce ok. 1 godziny.

Ciasto rozwałkowuję na placek o grubości ok. 4 mm, kroję na prostokąty wielkości 2 na 3 cm (przydał się okrągły nóż do krojenia pizzy).

Układam na blachach wyłożonych papierem, piekę w temperaturze 185 stopni C. przez ok. 20 minut, aż leciutko się zezłocą.

Zostawiam do wystygnięcia, przed podaniem oprószam cukrem pudrem.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.