Ciastka z dynią i kokosem

Ciastka z dynią i kokosem
0
(0)

Ciastka z dynią i kokosem

Skoro mam już mus z dyni, o którym pisałam tutaj, teraz mogę szaleć 🙂

Na pierwszy ogień poszedł pomysł na rewelacyjne, ekspresowe ciastka z dyniowo-kokosowym nadzieniem i apetycznie chrupiącymi cynamonowymi ziarenkami Cynamonowy Raj, które kupicie w sklepie Ziarenkowo.

Składniki:

  • 1 gotowy płat ciasta francuskiego
  • 4 łyżki musu z pieczonej dyni, tutaj widać jak ją przyrządzić
  • 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

oraz:

  • 3 łyżki ziarenek Cynamonowy Raj ze sklepu Ziarenkowo
  • gruby cukier do posypania
  • odrobina oleju do natłuszczenia

Przygotowanie:

Płat ciasta dzielę na pół. Jedną połowę układam na blasze wyłożonej papierem (lekko go natłuszczam olejem).

Mus z dyni mieszam dokładnie z wiórkami, miodem, cukrem waniliowym i mąką ziemniaczaną, po czym wykładam go na ciasto, pozostawiając łyżeczkę.

Przykrywam drugą częścią ciasta i nakłuwam wszystko ostrym nożem.

Smaruję powierzchnię pozostałym musem, posypuję cukrem i ziarenkami Cynamonowy Raj, wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. na ok. 25 minut.

Jeszcze gorące ciasto kroję na równe kwadraty.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Popularne:
przewiń do góry