Ciastka ryżowe z sezamem

Ciastka ryżowe z sezamem
0
(0)

Ciastka ryżowe z sezamem

Spodobało mi się ostatnio, jak szybko i łatwo robi się ciasteczka ryżowe, dlatego dziś wymyśliłam na bazie tamtych delikatne, chrupiące, ale miękkie ciastka z sezamem.

Składniki:

  • 1/2 szklanki białego sezamu
  • 1/2 szklanki kleiku ryżowego
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki ciemnego cukru (u mnie dark muscovado)
  • 1 jajko
  • 1/3 miękkiej margaryny
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Ucieram margarynę z jajkiem, proszkiem do pieczenia i cukrem na aksamitną, gładką masę, po czym dodaję resztę składników. Mieszam dokładnie.

Łyżeczką nabieram po porcji ciasta i w wilgotnych dłoniach formuję kulki. Spłaszczam je lekko, układam ciasteczka na wyłożonej papierem blaszce.

Piekę w temperaturze 180 stopni C. ok.30 minut.

Przepis autorski

Jeśli spodobał Ci się ten przepis, zapraszam też na: ciasteczka ryżowe

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.