Ciastka-goferki

Ciastka-goferki
0
(0)

Ciastka-goferki

Kruche, maślane, domowe ciasteczka – takie zawsze warto mieć na wypadek niespodziewanej wizyty:)

Składniki (ok. 100 sztuk):

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 170 g. miękkiego masła
  • 4 żółtka
  • 1 pełna łyżka gęstej, kwaśnej śmietany
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 5 łyżek cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Ze składników zagniatam gładkie, elastyczne ciasto.

Dzielę je na kilka części i rozwałkowuję na grubość ok. 0,4 mm.

Każdy placek wałkuję wałkiem z ząbkami, tworząc wzorki w kratkę, po czym nożykiem do pizzy dzielę każdy kawałek na równe kwadraty lub prostokąty.

Ciastka układam na blasze wyłożonej papierem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. na 20-25 minut.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.