Ciasteczka śniadaniowe

Ciasteczka śniadaniowe
0
(0)

Ciasteczka śniadaniowe

Czy dzień nie byłby piękniejszy z takim drugim śniadaniem ? Można powiedzieć, że to 25-minutowe ciastka 🙂 Zagniatanie i wycinanie – 15 minut, a pieczenie maksimum 10. Kruche, zdrowe, pyszne, do biurowej kawy po prostu idealne 🙂

Składniki:

  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mąki żytniej
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 duża łyżka miękkiego miodu
  • 50 g. rozpuszczonej margaryny
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki cukru waniliowego + cukier puder do oprószenia

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zagniatam dokładnie w misce, po czym wałkuję ciasto na grubość ok. 4 mm.

Wykrawam foremką ciasteczka i piekę w temperaturze 180 stopni C (termoobieg) ok. 8-10 minut, kontrolując by się za bardzo nie spiekły.

Wyjmuję blachę i jeszcze gorące ciasteczka na blaszce obficie oprószam waniliowym pudrem.

Pozostawiam do ostygnięcia na blaszce.

Przepis autorski

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.