0
(0)
Ciasteczka kokosowe
Jak ja lubię piec ciasteczka 🙂 Gdyby tylko było więcej zjadaczy, piekłabym je pewnie codziennie – ale że zjadaczy jest za mało, więc muszę się ograniczać. Te pyszne kokosanki powstały w trochę ponad pół godziny, i uwierzcie mi, warto by było im poświęcić choćby i dwa razy tyle czasu – są pyszne!
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 4 żółtka
- 120 g. miękkiego masła
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 0,5 szklanki drobnych wiórków kokosowych
- 1 łyżka cukru waniliowego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki przekładam do miski i zagniatam razem, aż się połączą.
Z ciasta przygotowuję kulki wielkości orzecha włoskiego i układam je na wyłożonej papierem blasze, zachowując odstępy.
Ciastka piekę w temperaturze 180 stopni C. przez 20-25 minut. W trakcie pieczenia lekko popękają i się zarumienią.