Ciasteczka imbirowe

Ciasteczka imbirowe
0
(0)

Ciasteczka imbirowe

Chrupiące, zdecydowane w smaku, do-herbaciane przyjemnostki 🙂

Składniki:

  • 250 g mąki
  • 90 g masła
  • 90 g cukru
  • 90 g miodu
  • 60 g brązowego cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 łyżki mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka przyprawy do pierników

Przygotowanie:

Dwie blachy wykładam papierem, nagrzewam piekarnik do 180 stopni.

W garnku rozpuszczam masło, miód i oba rodzaje cukru , cały czas mieszając, aż się połączą. Odstawiam na bok do ostudzenia.

Do miski przesiewam mąkę, sodę, przyprawę do pierników i imbir.

W środku robię wgłębienie i wlewam rozpuszczoną masę, zagniatam ciasto – będzie dość miękkie.

Formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, układam na blasze zachowując odstępy ok. 2 cm, spłaszczam nożem na placuszki.

Piekę 15-17 minut na złotobrązowy kolor.

 

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.