Chrupiące ciasteczka czekoladowe

Chrupiące ciasteczka czekoladowe
0
(0)

Chrupiące ciasteczka czekoladowe

Co tu mówić po próżnicy 🙂 Czekoladowe i łatwe ciasteczka. Pomyślałam, że dorzucę troszkę kleiku ryżowego, więc są przyjemnie chrupiące.

Składniki:

  • 100 g. miękkiego masła
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 1 szklanka kleiku ryżowego
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżka kakao
  • 10 kostek czekolady mlecznej, startej na grubej tarce
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Miękkie masło ucieram mikserem z cukrem waniliowym i zwykłym, aż masa będzie bardzo gładka i puszysta.

Dodaję po jednym jajku (nadal ucierając), po czym dodaję startą czekoladę, kakao, proszek do pieczenia, kleik i mąkę.

Urywam porcje ciasta, formuję kulki (duże orzechy włoskie) i układam je na blasze wyłożonej papierem, zachowując ok. 3-cm odległości (ciastka rozleją się w trakcie pieczenia).

Piekę w 180 stopniach C (góra-dól, środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu) 30 minut.

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Popularne:
przewiń do góry