Bezy z cynamonem i orzechami

Bezy z cynamonem i orzechami
0
(0)

Bezy z cynamonem i orzechami

Te bezy z cynamonem i orzechami laskowymi są wyjątkowe – kruche, wyraziste, z pysznymi, prażonymi orzechami. Bardzo polecam dla wielbicieli bezy!

Składniki (9-10 sztuk):

  • 200 g białka
  • 500 g cukru pudru
  • 300 g orzechów laskowych
  • 2 łyżki cynamonu

Przygotowanie:

Orzechy podprażam na suchej patelni, aż nabiorą złotego koloru. Odstawiam do przestudzenia.

Zimne mieszam w misce z cynamonem.

Białka zaczynam ubijać, a gdy piana zgęstnieje, nie przerywając ubijania zaczynam dodawać po łyżce cukier. Ubijam aż cały cukier będzie wykorzystany. Piana powinna być gęsta i lśniąca.

Do ubitej piany wsypuję orzechy i cynamon, mieszam wszystko łopatką.

Łyżką wykładam duże bezy na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Blachę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 125 stopni C na 2,5 godziny (uchylony piekarnik). Zostawiam w piekarniku na całą noc do całkowitego przestudzenia.

Dla fanów bezy polecam jeszcze ten przepis 🙂

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Popularne:
przewiń do góry