Bezy tradycyjne

Bezy tradycyjne
0
(0)

Bezy tradycyjne

Przygotowałam najprostsze, najczystsze w swojej postaci bezy tradycyjne, bez żadnych dodatków. Choć lubię różne smaki, to ten jest chyba dla mnie najlepszy. Cukrowy, pyszny. Smak dzieciństwa.

Składniki:

  • 5 białek
  • 2 szklanki cukru pudru

Przygotowanie:

Schłodzone białka ubijam ze szczyptą soli na prawie sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo zaczynam dodawać cukier puder. Masa ma być gęsta, błyszcząca, twarda.

Na blachy wyłożone papierem do pieczenia wyciskam szprycą równe stożki, zachowując odległość ok. 2 cm, bo bezy troszeczkę urosną. Wstawiam do piekarnika z temperaturą 80 stopni C. i suszę je ok. 1,5 godziny.

 

Zobacz też moje przepisy na inne bezy: smakowe lub ozdobne

Uważasz ten przepis za wartościowy?

Kliknij aby ocenić

Średnia ocena 0 / 5. Liczba ocen: 0

Brak ocen tego wpisu

Jeśli uważasz ten przepis za wartościowy

udostępnij go w mediach społecznościowych

Napisz, co mogę poprawić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.